HPL

HPL: HIGH PRESSURE LAMINATE
4 Seasons Outdoor tuintafels zijn in allerlei maten en materialen verkrijgbaar, onze tafelbladen van HPL zijn ongekend populair. HPL staat voor ‘High Pressure Laminate’. Dit materiaal heeft veel unieke eigenschappen en is extreem weerbestendig. Een perfect materiaal om als tuintafel te gebruiken.

WAT IS HPL?
Door heel veel dunne laagjes kunststof te stapelen en onder extreem hoge druk (en onder hoge temperatuur) samen te persen, worden de vele dunne laagjes tot een supersterke massa gevormd. Deze plaat is ongekend hard en degelijk.
Ter afwerking wordt er een laag aangebracht die de uitstraling van je 4 Seasons Outdoor tuintafel bepaald zoals bijvoorbeeld een betonlook. Wij uiteindelijk onze tafelbladen een minimalistische uitstraling door de randen facet te slijpen. Hierdoor lijkt je tafelblad enkele millimeters dik, terwijl ieder tafelblad 8 millimeter dik is.
Het resultaat van dit proces is een ongekend hard tafelblad dat bestand is tegen de weersinvloeden. Onze HPL-tuintafels zijn extreem krasbestendig, kleurvast en heel onderhoudsarm.

ONDERHOUD EN GARANTIE
Je maakt het tafelblad snel schoon met een doekje en lauw water, en eens per jaar adviseren we om onze HPL-beschermer aan te brengen tegen Uv-straling.
Op onze tuinmeubelen geven wij een garantie van 5 jaar op constructie & fabricagefouten, dit geldt uiteraard ook voor onze HPL tafelbladen. Ondanks dat HPL enorm hard is en krassen moeilijk te maken zijn, vallen gebruikssporen niet onder de garantieregeling.
Een bekende leverancier van HPL platen is het merk Trespa. Deze platen worden al jaren gebruikt als hoogwaardige gevelbekleding van gebouwen. HPL platen worden op een bijzondere manier gemaakt. HPL vindt zijn weg tegenwoordig ook steeds meer in andere toepassingen, zoals in onze tuinmeubelen.

keramiek

NA DIAMANT HET HARDSTE MATERIAAL TER WERELD

Een aantal populaire tafels van dit moment is uitgevoerd met een keramisch blad. In eerste instantie wordt bij keramiek vaker aan (vloer)tegels, keukenbladen en zelfs potten of vazen gedacht, maar keramiek tafelbladen zijn bezig aan een flinke opmars. Vooral voor buitenmeubelen is het een ideaal materiaal vanwege zijn eigenschappen en met de ruime keuze aan kleurgradaties en structuren zijn de mogelijkheden eindeloos. Keramiek is een mengsel van natuurlijke materialen dat je kunt vergelijken met een soort klei. Onder zeer hoge temperatuur wordt dit gebakken waardoor er een licht, maar zeer sterk materiaal onstaat dat extreem krasbestendig is en daarbij ook goed tegen extreme temperaturen kan. Een hete pan op een keramisch blad neerzetten is geen probleem!

Tuinmeubeltrends 2021

In onze ruime collectie tuinmeubelen zie je veel Rope.
Rope is een weerbestendig materiaal.
Het heeft een minimalistische uitstraling en voelt zacht aan.  De 4 seasons outdoor tuinmeubelen met Rope zijn eigenlijk kleine kunstwerken die helemaal met de hand worden vervaardigd.
Wat maakt Rope zo bijzonder?
De meubelen vervaardigd uit Rope kunnen het hele jaar buiten staan.

Onderhoud teakmeubelen

Natuurproducten als teakhout hebben de eigenschap te verweren door weersinvloeden. De kleur van het hout vergrijst daardoor langzaam. Wilt u die natuurlijke mooie kleur zo lang mogelijk behouden, dan adviseren we u een teak beschermer te gebruiken, deze zorgt ervoor dat de kleur tot wel 4x langer behouden blijft. Andersom kan het ook, vindt u juist die vergrijsde look mooi, dan kunt u met Instant Grey van Golden Care binnen een uur die karakteristieke drijfhout-grijze kleur geven. Oud teak hout kunt u qua kleur onderhouden door Vintage teak protector te gebruiken, dit haalt de warmbruine kleur van oud teakhout weer op. Zo ziet u, wat u ook mooi vindt, met de juiste onderhoudsmiddelen behoudt u de juiste kleur van uw teakhouten tuinmeubels.